miercuri, 21 mai 2008

Teapa lui Gigi Nichita

Primarul nu a acordat încă studenţilor facilităţile în transport promise

Alianţa Studenţilor Români Iaşi (ASR), membră a Uniunii Naţionale a Studenţilor din România, semnalează faptul că în urma negocierilor purtate în luna aprilie cu primarul Gheorghe Nichita, o serie de facilităţi garantate de către primar au rămas doar la stadiul de promisiuni.

„Deşi a trecut mai bine de o lună de zile de la negocieri, nici pînă la această oră nu s-au semnat contractele între RATP şi universităţi, privind abonamentele de 12 lei pentru studenţi, abonament care să servească pe toate liniile de transport în comun“, a declarat Ionuţ Gînju, preşedinte ASR. Acesta a mai spus că nici pînă acum nu s-a introdus un mijloc de transport al RATP pe ruta Gară - Copou, nici măcar în zilele de vineri şi duminică, timp în care studenţii vin sau pleacă acasă. Acesta mai spune că deşi primarul a promis că studenţii vor deţine un spaţiu la Casa de Cultură „Mihai Ursachi“ pentru Centrul Consultativ Copou (format din studenţi, masteranzi şi doctoranzi fără implicare politică) acest spatiu e deocamdată inexistent.

„Îi amintim domnului primar că a refuzat propunerea noastră de a semna un protocol la încheierea negocierilor, dîndu-şi cuvîntul în faţa studenţimii şi a rectorilor universităţilor din Iaşi că va respecta punct cu punct cele discutate. În tot acest timp domnul primar nu scăpa ocazia de a-şi face imagine pe spinarea unui festival studenţesc numit «Zilele Studentului Ieşean»“, menţionează Gînju.

Gînju crede că primarul îşi face campanie

Articol preluat din presa locala ieseana

Niciun comentariu: