sâmbătă, 31 mai 2008

NU PIERDE DREPTUL LA DEMOCRATIE

In perioada 30 - 31 mai2008, Alianţa Studenţilor Români Iaşi (A.S.R.), membră a federaţiei naţionale studenţeşti Uniunea Naţională a Studenţilor din România, va demara campania socială de atitudine şi responsabilitate "Nu pierde dreptul la democratie - exercită-ţi dreptul la vot", menită să activeze, prin mijloace participative, conştiinţa tinerilor în vederea luării de atitudine pozitivă în faţa schimbărilor şi asumarea responsabilităţilor de cetăţeni. Acum 18 ani, tinerii din România au luptat pentru a-şi câştiga dreptul la o viaţă mai bună, la libertatea de exprimare, au luptat pentru democraţie. Azi, A.S.R. Iaşi consideră că este o chestiune de responsabilitate din parte studenţilor să meargă la vot , să-şi exercite acest drept, indiferent cu cine sau în ce fel vor vota.

A.S.R face apel la toţi studenţii să meargă la vot pe 1 iunie şi să nu uite că in decembrie 1989 au murit tineri, pentru ca noi astăzi să trăim în democraţie. În cele trei zile cât se va desfăşura campania, A.S.R . va distribui peste 5000 de fluturaşi prin care îndeamnă studenţii să meargă la vot.

Campania are ca punct de plecare articolul 36 din Constituţia României: "Toţi cetăţenii au drept de vot de la vârsta de 18 ani, împliniţi până în ziua alegerilor, inclusiv".

De asemenea, in data de 2 iunie va exista o tragere la sorti, prin care studenti cazati in camine vor putea revendica unul din cele 13 premii puse la dispozitie de catre A.S.R.

Premiul I - laptop;
Premiul al II-lea - aparat foto digital;
Premiul al III-lea - un telefon mobil;
10 premii constand in stick-uri.

Premiile vor fi acordate pe baza cartii de indentitate cu mentiunea "VOTAT"

Niciun comentariu: